En glimt av Florens fick vi också

Vi hade tågbyte i Florens (ja, i Prato också) på vår resa från Bologna till Siena, så vi passade på att gå några steg i den sköna staden och insupa lite marmor-bellezza och Arno-vyer. Vi gick in i staden och slog en standardlov runt de centrala delarna och kastade vykortsblickar hit och dit: Duomo, Battistero, Campanile di Giotto, Palazzo della Signoria, Ponte Vecchio… Lite ytligt, men härligt ändå. Efteråt kände jag att jag fått mina inre florentinska bilder upputsade och förstärkta.

6 kommentarer till “En glimt av Florens fick vi också”

  1. Härligt med Florens! Där har jag varit flera gånger. Det ser ut att vara en mild vinter i år även i Italien, med tanke på att italienskorna gärna, så fort temperaturen går under 10 grader, sätter på sig täckkappor, mössor och vantar.

  2. Cari miei, cosa vi posso dire?

    Anna,
    jag upplevde just en sådan där täckkappsreaktion när jag under den här lilla Italienresan hälsade på min väninna Daniela i Parma. Det var något under 10 grader den dagen och hon uppträdde i fotsid täckkappa med kapuschongen ”uppkopplad”.

  3. Jag åkte från Pisa 23 oktober, temperatur runt 18-20 grader och såg flera klädda hundar.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *