Lördagsmorgon sent i oktober

Om ni vill se något ni aldrig sett, så föreslår jag att ni tittar någon annanstans för det här blir en inblick i det återkommande. Lördag morgon: Londi och jag går till killen med grönsakslastbilen för att handla.

Det är en grå dag med mjuk mild luft som inte visar upp något särskilt mer än lite höstlöv på marken. Londi tittar hastigt upp från sitt luktande och jag tar en bild:

Jag försöker ta en till i ett obevakat ögonblick men Londi känner när kameran riktas mot henne och hon fyrar snabbt av en lite lurig blick mitt i steget:

Och så är vi vid lastbilen och jag råkar kasta en blick på registreringsskylten: VŽ står det, alltså är min grönsakshandlare från provinsen Varaždin och inte ifrån någon utkant av Zagreb som jag hela tiden tänkt. Han kör kanske några mil för att komma hit och kanske stannar han på flera ställen.

Här kan ni förutom försäljare och kundnacke se lite av varorna. Sikten mot högen med de vackert rödkindade äpplena är tyvärr skymd, men jag har några av dem här.

Detta är inte något paradis för förpackningsindustrin. Man kommer hit med äggkartonger, säckar, glasburkar (för sur grädde) och små kärror (för kålhuvuden).

Vi vänder hem. Det har regnat under natten så det finns gott om leriga vattenpölar på de små grusvägarna. Och mycket att lukta på om man är hund.

°°
PS I Salongen finns en ny text, en text om en resa i Galizien.

2 kommentarer till “Lördagsmorgon sent i oktober”

 1. Härligt att kunna följa med er till grönsaksförsäljaren! Det är inte alls tråkigt att återvända till lastbilen. 🙂

  Ha en fortsatt trevlig söndag ni 2!

  Liebe Grüße aus Uppsala,
  Constanze

 2. Hej Constanze,
  det har varit en härlig dag idag och Londi och jag har gått stadspromenader och suttit på konditori (utomhus) och smällt i oss bakverk tillsammans med min italienska kollega/väninna här.

  Alles Gute aus Zagreb,

  B&L

Kommentera