Rabuzin – Pausträdet i dungen

Ivan Rabuzin är bland de mest kända jugoslaviska naivisterna. Hans landskap är mycket starkt stiliserade och består till stora delar av träd i olika grupperingar eller mönster. Den här målningen är kanske lite otypisk, men jag tycker mycket om den och i dungen där kan jag med lätthet tänka mig mitt pausträd:

4 kommentarer till “Rabuzin – Pausträdet i dungen”

  1. Påminner en del om Henri Rousseau – åtminstone för mitt otränade öga. Något av samma färger och former, stiliseringen.

  2. Vägen som svänger så snyggt förbi oss i den här tavlan, över kullen, vart tar den vägen på andra sidan kullen? Den kan ju inte svänga tillbaka in i skogsdungen för då vore den ju, som väg, rätt meningslös. Den kan inte gå rakt fram, för där ligger åkrarna, och över dessa åkrar ser vi ingen väg. Vägen måste helt enkelt, på andra sidan kullen, vika av tvärt till vänster, i nittio grader, och så ut ur bilden… Så måste det väl vara?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *