Davor gifter sig

Lördagen den 19 februari gifte sig Davor, min granne, som tillsammans med sin mor har en fläktfirma här i husets bottenvåning. R, Londi och jag var inbjudna till festens inledande del (ja, egentligen till hela festen, men hundar kommer ju inte in i kyrkan och inte heller på restauranger, inte utan vidare i alla fall) i brudgummens föräldrahem.

Huset var smyckat med två gyllene jätteringar och glada små ballonger:


här kommer Davor nerför trappan tillsammans med en musikanterna


brudgummens vackra mor Lucija i dans med brudgummens far


Londi i väntan på sådant som ”faller ner” från buffén


Davor sjunger och skålar

Flaggorna vajade hela tiden intensivt och så småningom flammade också bengaliska eldar:

Vi lämnade festen, när det blev dags för avfärd mot kyrkan. Bruden såg vi aldrig för hon skulle hämtas av brudgummen i föräldrahemmet. Efter vigseln pågick festen hela natten ända till sju på morgonen på restaurang Lido, har vi fått veta i efterhand.

6 kommentarer till “Davor gifter sig”

 1. Ja, jag kunde inte låta bli att ta med en sådan här liten ”brudbild”. Och jag vet att varken Davor eller hans föräldrar skulle ta illa upp om de visste det, för Londi är ju en välkommen stamgäst i deras affär och den egentliga anledningen till att jag lärt känna familjen så här väl, så att vi blev bröllopsgäster.

 2. Inte min Davor, men dock en Davor, hur många Davor finns det tror du? Lika många som Lars?

  Det är alltid lite kul att leka med tanken på den utdragna tiden mellan nu och då, utan att kalla det nostalgi. Min Davor är nog numera väl stationerad på Vis, större delen av året, med fru och allt.
  I alla fall, ser du någon som heter Davor Vojkovic, så hälsa från mig. Detta är delvis ett orealistiskt meddelande, jag vet.
  Hans mamma hetter Mirja, och lever kanske än, hans far var skådespelare liksom min, och hette Mirko Vojkovic och dog på 90-talet tror jag. Fin och kärleksfull familj, all in all.
  Kanske du möter något liknande hos dina grannar nu….?

 3. Jag vet inte om Davor är så vanligt. Bland mina studenter är det bara en som heter så, men förnamn är ju ganska generationsbundna, så detta mitt relativa vetande gäller väl bara en viss åldersgrupp.

  Jag fick titta efter på min karta för att bli klar över var Vis ligger; sydväst om Hvar. Det är ju långt härifrån, en annan värld skulle jag vilja säga. Kroatien är verkligen en av de mest osammanhängande statsbildningar man kan tänka sig (nej, jag försöker inte dela upp Kroatien i småbitar, jag bara låter tankarna gå). Jo, jag ska förstås hälsa till Davor Vojkovic, om tillfälle bjuds.

 4. Jag tror att Londi insåg att det fattades något och tog på sig brudslöjan. Hon är ju för söööööt!!!

 5. Jo denna söta och sällskapliga Londi är väldigt ofta min nyckel till omvärlden. Mer än hälften av mina närmare bekanta eller vänner här har hundar som Londi först inledde bekantskapen med och de andra som inte har hundar gillar henne – och hon dem.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *