Räveri

Londi och jag låg länge i gräset bakom Norskens jordkällare igår eftermiddag. Solljuset flimrade och skälvde i allt det gröna. Knäpptysta kikade och vädrade vi åt rävungarnas håll. Och se, de kom ut och betraktade oss nyfiket och tyckte väl inte att vi verkade särskilt farliga så stilla som vi var och så nästan ett med marken. Det är en märklig upplevelse att gång på gång möta en rävunges blick.

°° rêverie °°

4 kommentarer till “Räveri”

 1. Rävungar är mycket nyfikna djur, och inte lika skygga som de blir som vuxna.
  Jag blev själv för några år sedan överraskad av en rävunge som smög upp bakom mitt kaffebord ute vid torpet en sommardag när jag satt stilla för mig själv och läste. Vi tittade på varann en kort stund, sedan sprang den iväg några meter bort och ställde sig på en sten och fortsatte att nyfiket studera mig. Och jag den.
  Sådana där naturupplevelser tillhör det bästa man kan göra i den vägen.

 2. Hej Einar,
  vilken fin rävhistoria du berättar här. Ja, det är något alldeles speciellt med en sådan här blickväxling med en vild djurunge.

  Paola,
  de fantastiskt att se de små nyfikna röda huvudena sticka fram ur hålorna. Och söta är de här rävbarnen verkligen.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *