Älgar

Under de varma dagarna här har vi hållit oss ifrån skogen och varit nere vid sjön i stället. Medan vi varit borta har skogens djur liksom fyllt igen hålen efter oss.

Det brakade och knakade i buskarna omkring oss när vi gjorde vårt första återbesök och ute på fältet såg två älgar, som liksom verkade ha området i sitt grepp. Londi gled vid anblicken eller ”anlukten” hastigt in bakom mig och intog sin försiktighetsposition. Har fjolårskalvarna redan vuxit till sig så, funderade jag. Nej, det kan inte vara de, för den ena är mycket större. Det är ju en vuxen älgtjur. Vi har nog nya älgar i våra marker:

1

2

3

4

5

6

PS Jag blir borta härifrån en dag eller två. På återseende!

9 kommentarer till “Älgar”

 1. Vilka härliga tydliga älgbilder ! Hur kunde du komma så nära och hålla kameran stilla ?

 2. Tack! Jag har en ny kamera som gör att jag kan zooma in mycket bättre än med den andra. Dessutom har den ett antiskakskydd, så det mesta beror inte på mig.

 3. Fina bilder. Det skall bli intressant att få höra vad som händer. Den älgbild som du gav till mig för att publicera på ”Project Skog” hör fortfarande (!) till de mest sökta på min site. Faktiskt varje dag har google eller någon annan hittat bilden åt någon. IT-tekniken medför att jag i viss mån kan spåra dem som söker (tom få bilder av deras hus via Google Earth) men jag hittar inget samband. Visserligen är det en fin bild, men ändå. Det vore roligt att få höra om du får en liknande anstormning av besök nu.

 4. Än har jag inte märkt att pausträdet förvandlats till en älg-site, men vi får väl se. Kanske är det kombinationen av ”dunkelt” och älgar som lockar.

 5. Det verkar smyga sig på, det här älgiga. Nu såg jag att flera tagit sig hit via sökordet ”skogen”.

 6. Hjälp: inatt drömde jag att jag hade en älg som husdjur. Skyller på älgigheten i din blogg…

 7. Laura,
  jag ber om ursäkt för älgmanin här. Jag ska ligga lågt med älgar framöver. (Om jag inte lyckas ta en väldigt bra bild.)

 8. För min del avslutar jag då älgdebatten med ett favoritcitat från Karlfeldt:

  Jag är en högkrönt bröllopsälg
  bland rönn i Munga vret

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *