Greifswald, DDR 26.1 1982

![Greifswald](/wp-content/PICT1/PICT1451_02.jpg @alignleft)Här kommer en anteckning ur min Greifswalddagbok igen. Det står inte mycket i den – i och för sig står det mer än jag publicerar här, men ändå – och det av flera skäl. Dels tappade jag ibland helt eller delvis skrivlusten, dels skrev jag aldrig något mer direkt om någon östtysk eller annan östeuropé om de inte hörde till förtryckarna. Dessutom bar jag alltid anteckningarna med mig – så att den inte skulle komma i orätta händer – och då fick jag hålla mig inom ett häfte för att inte få för mycket att släpa på. Vid sidan om förde jag lite kodade notiser i marginaler i böcker, men de är så tillkrånglade och suddiga att jag inte längre kan få ut något av dem.

26.1 1982

Idag har det visat sig att en del av studenterna inte har ”något riktigt klassmedvetande” och därför har de fått sig en tillrättavisning. (En del verkar rätt tilltufsade.) De studenter som gör sitt sista (femte) studieår har nämligen blivit informerade om sina framtida arbetsplatser idag och några har inte visat sig helt nöjda med dessa. (Bakgrunden till detta är att man för att få studera vid den här institutionen bland annat måste skriva på ett kontrakt där man förbinder sig att arbeta där man händelsevis blir placerad under de tre första åren efter studietiden.)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *