Persikonostalgi

I somras på La Curbastra såg jag de här persikorna och tog de här bilderna. De är bra att ha nu i det höstgråa. Se vilka fulla runda fruktvarelser! Kanske kan det vara välgörande för er också att vila blicken på mogna persikor en sådan här novemberdag.

persika 1

persika 2

persika 4

Idag är en sådan här dag: ”Gärna vilar hon sin hjärna.” Men imorgon ska jag försöka presentera en sammanfattning av essä-talkot. Jag ser allt svårigheterna, men jag hoppas också på hjälp/konstruktiv kritik, om den inte blir så bra…

persika 3

8 kommentarer till “Persikonostalgi”

 1. Härligt! Jag återkommer till de bilderna när dagen blir novembergrå. Dagen som är i dag är tidigt septemberblå, det är tolv grader varmt ute och den enorma julgranen utanför järnvägsstationen har just kommit på plats.

 2. Vi har också sommarväder här nere i Skåne. Sol, blå himmel, små lätta moln, 11 grader i skuggan, 20 i solen, och i går plockade jag in en ros från trädgården. Bodil, förresten, hur många språk talar du egentligen?

 3. ”…fulla runda fruktvarelser!” Ja, nog känner man doften och sötman när man ser bilderna, som vore de levande varelser som påverkade oss. Underbart!

 4. Åh, vilka härliga bilder! Det vattnas i munnen och i hela kroppen, om man nu kan säga så.
  Som kontrast till vädret härutanför: regn, regn, regn. Brr.

 5. Mina damer: Tack för de trevliga kommentarerna! Jag har för omväxlings skull hållit mig borta ifrån datorn idag och försökt få allt möjligt praktiskt gjort.

  Eva: Jag talar egentligen bara tyska, italienska och engelska på riktigt. Men jag kan reda mig på spanska och halvreda mig på franska och så har jag lite vaga inblickar i polska och tjeckiska och så har jag ett visst frasförråd på persiska. Resten är bara lösa ord, fast jag försöker hela tiden fylla på med nytt för det är så roligt.

 6. sensuella persikor, något tungt, sydländskt, sött ruvar över bilderna….luxe, calme et volupté…
  Tack Bodil, precis vad som behövs när naturen går över i grått i grått.

 7. Persikorna på närbilden är ju härliga – liknar nästan två koalor som också brukar vara runda och goa när de har placerat sig i grenklykor högt uppe i eukalyptusträden. Där sitter de och bara sitter, tröga av alkoholen eller vad det nu är som finns i bladen som de har ätit. OK, färgen är ju lite annorlunda. Men på min balkong har jag två jättetrollsländor (med rörliga vingar som alltså rör sig när det blåser). En röd och en orange – det blir persikofärg tillsammans.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *