Lula och Bolsonaro

Jag ser att man nu på många ställen i Europa gläder sig över att Lula besegrat Bolsonaro. Det kan man visst göra, men det finns en hake med Lula, på den punkten liknar han Bolsonaro och är möjligen till och med ett steg värre, och det är hans position när det gäller Rysslands våldtäkt av Ukraina. Han mumlar om att det är Natos fel att Ryssland begått och dagligen begår denna våldtäkt. Detta är allvarligt eftersom Brasilien är ett mäktigt land i världen. Dessutom är det där babblandet om att Zelenskys skådespelarbakgrund beklämmande. Kan det inte räcka med det här pratet om att en president inte får ha en bakgrund utanför den byråkratiska eller politiska sfären? Vad är det för ett tomt argument som så många vankelmodiga i världen kör med? Ska alla presidenter vara politiska gödkycklingar för att bli godtagna som presidenter, eller vad är det frågan om?

2 kommentarer till “Lula och Bolsonaro”

  1. Tack Bodil. Den mannen är verkligen inte att lita på. Han står den iranska regimen nära och flirtade hört med regimen – islamisterna – i Gaza förra gången han styrde.

  2. Jag blev störd när jag såg hur glada vissa blev. OK att Bolsonaro inte är något att ha men den här Lula är verkligen inte någon att glädja sig över.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *