Till Brno igen

Imorse avreste vi från ett ganska varmt Dresden, följde sedan som vanligt Elbe/Labe med dess vackra slott och krökar. Vi nådde Prag, steg av och sedan snabbt på nästa tåg. Och så for vi länge genom Tjeckien och över kullarna till Moravien, detta land som så sällan nämns vid namn.

Värmen steg men kanske inte så mycket och efter lite slappande och halvsovande i vår helt privata kupé nådde vi Brno, där vi steg av utan minsta krångel, inga tunnlar eller gångar. Och så var vi där och kunde göra stan på vårt sätt. Nå, vi gick till Poutník och drack vårt öl och åt vår vitlöksspäckade hermelín. På bilden syns Rudolf och Miki strax innan han ställer till en hundskandal.

Efteråt fick vi skämmas. Strax innan vi gick till Poutník smet vi in i Alfa Passage för att besöka Michal i hans bokhandel och först köpa den underbara boken ”Dášeňka čili život štěněte” av Karel Čapek, en bok jag länge på nytt saknat.

Vi flanerade lite hit och dit i den varma staden och besökte platser vi känner väl. Miki fick mäta sig med den långskånkade hästen som står där uppe ovanför det stora torget, ni vet.

Sedan hände det och det och så här ser kvällen och brno ut från vår balkong…

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *