Fredsförhandlingar…

Kan vi låta bli att vara glada över fredsförhandlingarna? Det finns ingen anledning – mer än kanske hjärtlöshet mot de plågade människorna i Ukraina – att glädja sig över förhandlingar som löper parallellt med de ryska våldshandlingarna och som från rysk sida sannolikt bara handlar om taktik. Det enda som kan ge något som helst hopp är om ryssarna drar sig tillbaka från Ukraina – helt och hållet – och att de upphör med bombningar och annat mördande. Till det ögonblick då alla ryska soldater är ur landet har ukrainarna all rätt att skjuta på dem, att döda dem, att bomba dem. De har all rätt. De har all rätt att försvara sitt land och sina människor. När det gäller de fredsförhandlingar som pågår så ser de regler som samtidigt gäller för de båda arméerna ut så här: ryssarna har ingen som helst rätt att skjuta, förstöra, bomba, mörda. Ukrainarna är i sin fulla rätt att skjuta på ryssarna, bomba dem, förstöra deras vapen – ända tills de lämnar Ukraina. (Egentligen längre, men det kanske inte behöver nämnas.)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *