Säg det från Mariupol eller någon annan av Ukrainas sargade städer!

(Tyvärr misslyckades jag med att infoga klippet, så ni får bara kommentaren.)

Utifrån ett klipp från Odesa där sångarna sjunger för fred och för ett slutande av himlen över Ukraina, vill jag säga något. Det som hörs är ett slags bön för ett slutande av himlen över Ukraina. En bön riktad till Väst.

De som säger att vi i Väst inte kan bifalla detta, de som säger att om vi sluter himlen över Ukraina kan det bli ett större krig, kanske med kärnvapen och att vi därför inte kan eller vill, de gör detta från en tryggad plats. Jag skulle vara beredd att lyssna till dem som säger så, men bara om de säger detta från Mariupol eller någon annan av Ukrainas svårt sargade städer som står under ständigt återkommande bombangrepp. Jag är beredd att lyssna till dem om de stannar där och lever där.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *