Bora eller Från Pedocin till Fornel

Natten till igår kom ”la bora” till Trieste och igår blåste det mycket på oss. Igor kom ner till staden från Ljubljana och sedan tillbringade vi dagen tillsammans från ”Sandwich Club”, detta härliga gubbställe där vi så ofta ätit, till ”Il pinguino” och längs havet ut till ”El Pedocin”. På ”Il pinguino” satt vi länge och drack spritz bianco.

Då och då flyttade vi oss efter vinden. Igor berättade spännande historier ur sitt och sin familjs brokiga liv. Bland annat fick vi veta varför björken är vit. När Igor var mycket liten berättade hans mamma ”utan att låta det minsta hotfull”: ”Björkens stam är vit för att föräldrarna lätt ska hitta den så att de kan plocka ris till att smiska barnen med.”


Senare gick vi ut till Pedocin och ”Il faro della Lanterna”.

Igor gick in på herrsidan av Pedocin och fick en guidad tur där. Någon gång under eftermiddagen var vi också på Illy vid Canal Grande för att Igor ville pröva caffè sceccherato där, Alex och jag hade druckit en dagen innan. Det blev en lite ”komplicerad” upplevelse, som jag sparar till ett annat tillfälle.

I kvällningen åkte Igor upp på berget igen och Alex, Miki och jag gick så småningom till El Fornel för att äta. Det blåste ännu hårt. Medan vi satt där dök Federico upp efter en något tillkrånglad resa från Sardinien.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *