Ristobar Campeggio Obelisco

Igår kväll – ja, nu verkar det visst som om det nästan bara finns kvällar, men där bedrar skenet – for vi efter ett dopp i Grignano upp mot Opicina till ”Ristobar Campeggio Obelisco”. Ja, det är alltså en campingrestaurangbar inte långt från obelisken ovanför Trieste, fast vägen dit är tämligen undanskymd och krokig och den leder förbi ett övergivet och nu förfallet hotell. Vi åkte dit för att äta fisk, eftersom man äter den bästa fisken i Trieste där. Alex hade frågat om hundar var välkomna och fått svaret ”javisst”. När vi kom dit och rotade fram en plats åt oss mötte vi en underbar stor hundbjörn, Camilla, som tog mycket plats, men änglalikt snäll och tålmodig.

Vi beställde en oöverskådlig mängd av fiskar, bläckfiskar och skaldjur. Jag tog inga matbilder, men Federico och Alexandra fick visa allvarliga miner.

Vad ska vi äta? Hur gott är det?

Miki låg duktigt under bordet och under nästan varje bord fanns en hund.

En del hundar satt lite högre.

Och det blev natt.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *