Tillbaka på vägen mot sommaren

Idag är det som om vi just återvänt från en resa till en nordlig trakt, Semgallen eller Masuren kanske. Igår gick vi under snötäckta grenverk och marken var vit och hemlighetsfull, så hemlighetsfull att Miki gång på gång var tvungen att borra hål i det vita med lädernosen sin. Nu är vi i våren igen och grässtråna står höga och solbelysta vid Murterska och Miki biter lite i dem.

Strax innan vi kom dit gick vi förbi den där vackra trädgården som jag kallar ”mali raj”, när jag pratar med ägaren över stängslet. Där höll tulpanerna på att resa sig igen och snön fanns bara kvar som krympande fläckar.

Och går vi förbi här i eftermiddag, så kommer allt att vara som före den underliga gårdagen, denna grop i vägen mot sommaren.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *