Tillbaka i nuet

Efter de senaste veckornas resa tillbaka till tiden i Brno förra året är jag tillbaka i nuet. Och vi har vårdagar. Barernas uteplatser är öppna igen efter att man lättat på restriktionerna. Jag vet inte om det är bra eller dåligt – antagligen både och. Men jag väntar med sådant och bär fortfarande mask även utomhus (fast det bara är masktvång inomhus), precis som ganska många andra här i mitt eller vårt hörn av Sigečica. Siffrorna är mycket bättre än under vintern, men om framtiden vet man ju aldrig något.

Miki och jag lever vårt ganska ensliga liv, men vi är mycket ute och träffar då och då både hundar och människor. Och Miki får ju nosa fritt.

Plommonträden i ”parken” bakom ”Patriotens hus” blommar ymnigt och det vita lyser mot den himlablå himlen. Och vid Pašmanska som vi går längs nästan varje förmiddag med ansiktena i solens riktning finns en liten trädgård med ett träd med ljusrosa blommor, kanske ett körsbärsträd.

Om en stund ska vi ta en rakija i parken vid Vukovarska med Vesna.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *