Resans slut

Tillbaka på Hvarska 10. Vi har öppnat fönstren mot natten. Jag fumlar lite med några bilder för att återge några ögonblick från gårdagens resa från Regensburg till Ljubljana. Först färdades vi fyra korta sträckor med Bayern-Ticket. Miki får illustrera detta medan han passerar Geisenhausen.

Vår enda längre paus höll vi i Salzburg. Vi lämnade stationen och gick mot Salzach och sedan över en av broarna och fortsatte sedan ett stycke längs floden tills vi fick en vacker vy över staden och borgen Hohensalzburg. Där hittade vi också ett matställe så att vi kunde stärka oss också kroppsligt.

Ja, och så blev det dags att gå tillbaka och bestiga ett nytt tåg. Genom dunkelt väder färdades vi förbi Dorfgastein, Bad Hofgastein och Badgastein, där en enslig blixt flammade upp och slog ner i ställverket och fick tåget att stanna upp med ett ryck. Märkligt nog kom det igång igen några minuter senare, men då hade vår knappa marginal för tågbytet i Villach krympt till ingenting. Men turen stod på vår sida och vi kom med på tåget till Ljubljana. Och Igor mötte oss på stationen och allt var bra. Och imorse gick Miki och jag vår morgonrunda i Tivoliparken förbi fältmarskalk Radetzkys skönt ljusväggade slott.

3 kommentarer till “Resans slut”

  1. PS. Kunde jag kidnappa Mikki, så skulle jag definitivt fundera på det…
    även om det ju definitivt inte är min grej med kidnappning. 😉
    Du är lyckligt lottad du, med en så’n rar vän! (Tur inte Lotti (katt) ”hör” mig! :- ) )

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *