Oldenburg in Holstein

Nu sitter vi i vår svit i Oldenburg i Holstein, Eva, Miki och jag. Vi har balkong, badrum i form av sällskapsrum och ett stort sovrum med vardagsrum. Och inte har det kostat oss mycket. Under kvällen har vi gått en stadsrundtur utmed torget och förbi det nätta vita rådhuset.

Sedan svängde vi uppför en krökt backe med tegelhus i olika former.

På höjden ovanför vandrade vi ett tag längs den uråldriga slaviska vallen, så vitt jag minns från sent 700-tal. Starigard.

Vi andades en ren luft av ko och hav och på återvägen stannade vi upp vid Sankt Johannis, en vacker tegelkyrka, efter vad vi sedan förstod den äldsta i Nordeuropa: ”die älteste Backsteinkirche Nordeuropas, die Oldenburger St. Johanniskirche”.

Nedanför kyrkan fann vi ett soldatkyrkogård från första världskriget. En stenbumling för en by.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *