Vid Ilica

Igår var det söndag och marknad på Britanski trg och Miki och jag for dit, eftersom jag ville leta efter en småsak där, en rem eller ett vackrare snöre att fästa en liten terrakottafigur vid. Redan när vi kom var det alldeles för varmt och inte kunde vi vrida tiden tillbaka, inte ens en timme, tänk! Jag rev runt lite i smyckeshögarna och lät några av försäljarna hjälpa mig att leta efter det bästa snöret, men inget var tillräckligt bra och solfjädrarna gick varma och Miki hoppade efter duvorna. Jag gav upp och vi gick i stället ett stycke längs Ilica. Längs Ilica, denna långa vindlande flodslinga, kan man vallfärda och helgedomarna längs gatan är alla de små bakgårdarna, bakfickorna och gömslena. Här skulle man kunna tillbringa en sommar eller en oktober. Den här gången upptäckte jag den här:

1IMG_3097

Och jag tänkte mig mig själv där uppe på den härliga träbalkongen. Kastanjerna sträckte sina händer mot himlen. Att leva och bo.

Vi kom till en spårvagnshållplats och stektes en stund där under den nakna solen, men så kom vagnen och vi for hem. Strax efter att vi nått vår gata skickade Vesna ett meddelande om att hon tänkte åka till Jarun och bada. Ville vi med? Ja, det ville vi och efter att ha stoppat i oss några matbitar gick vi och ställde oss utanför kinarestaurangen, där Vesna pockade upp oss. Eftermiddagen blev till en underbar säl- eller valrosstillvaro på den inofficiella hundstranden under popplar och pilar och andra träd vid Jarun. Vi människor badade lika ofta som vi inte badade och Miki låg krushårig i vattenbrynet utan att doppa mer än framtassarna. Han höll uppsikt över änderna.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *