Cooltura

Cooltura är en fantasifullt inredd lokal för drickande av kaffe, te, öl, vin och rakija här i mitt kvarter. Simpa är vardagsstället, dit jag går mest, men vill jag vara lite ”flashigare” och modernare går jag till Cooltura. I dessa dagar med försommarvärme har uterummen på båda sidor om den smala gatan Pašmanska öppnats och det är fullt med folk från morgon till kväll. Och nyss var jag där med Nilla och Miki, efter en fantastisk eftermiddag hemma hos Vesna med bosniskt kaffe och turkisk konfekt och schäfern Hajdi och Đurđica och Zora. Möblerna gungade, bollarna studsade och Hajdi och Miki flög från hörn till hörn. Då och då kom något av Vesnas barnbarn in och sa något och klappade hundarna. Men efter det satt vi som sagt en stund på Cooltura, Nilla, Mik och jag.

1IMG_1024

Och där slog vi oss ner under ett genombrutet magiskt tak och drack vin och gemišt och Miki var än stillsam än orolig på jakt efter hål att smita ut genom.

2IMG_1023

3IMG_1012

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *