Tre bilder från Ljubljana

Ljubljana igår var en drömstad för våren att komma till. Lite synd bara att det var så smockfullt av turister överallt, men kanske gjorde det ingenting, alla hade ju ändå plats att sätta ner fötterna och vem ville jag frånta en vandring genom staden? Ingen. Vi gick längs Ljubljanica under det skirgröna grenverket. Så långa och smidigt tunna grenarna var och så vackra stammarna!

1IMG_0924

Ovanför oss på sin grönskande höjd vakade borgen. Nästan varje gata i det inre av staden erbjuder en vy dit upp.

2IMG_0939

Efter allt kringströvande låg vi en stund på en av gräsmattorna på eller vid det vidsträckta Kongresni Trg. På detta torg tror jag att man kan samla hela Sloveniens befolkning. Men nu kanske jag överdriver och ni får förresten bara se ett litet gräshörn med Miki på.

3IMG_0943

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *