Jag tittar på bilder

Ute regnar det, envist och kallt och himlen hänger trött. Jag arbetar men allt går väldigt långsamt och gång på gång försöker jag smita undan, som nu till exempel. Jag tittar lite på bilderna som jag tog på Lauba under Noć Muzeja för en vecka sedan. Det är bilden av några fotografier som hänger på den ena väggen där i museet som jag funderar över, särskilt det närmaste.

1IMG_9849

Tyvärr vet jag inte vem som tagit dem, men kanske kommer jag någon gång att veta. Egentligen intresserar mig alla tre. Den bortersta för att den lilla duken under lampan liknar en sliten handduk och därför också min ”bordsduk” här. Nej, det syns inte på min bild, men jag vet, för jag har sett den på nära håll. Den mittersta för korset som egentligen är en frånvaro, något som skrapats bort – det går att tänka många tankar om det. Den närmaste intresserar mig mest. Det är en ganska bred säng i ett hörn av ett rum på fotografiet. Det märkliga är att det inte verkar som ett fotografi utan som en lucka i museets vägg. Jag får lust att sticka in handen där, inte för att ta något utan för att lägga någon liten sak där på sängen för att se hur den kastar en skugga och kanske tynger ner täcket lite.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *