Simon’s Town – pingviner, klippdassar

Sydafrika blir större och större och jag tror mindre och mindre på vad svenskar eller liknande säger om Afrika eller att Sydafrika är så vitt och oafrikanskt och jag tycker mig se märkliga, löjligt små antiloper också där de inte är. Kanske har ”il mal d’Africa” tagit tag i mig. Egentligen tror jag bara på Rudolf vid det här laget för han har ett tyngdlöst handlag med allt, dömer ingen, väntar sig inget men tror ändå på något.

Jag tror inte ni vet. Men kanske tar jag miste.

Igår gjorde Rudolf och jag en resa till Simon’s Town. Men bli nu inte besvikna, egentligen bryr jag mig inte om vart. Vi for längs havet på ett svindlande sätt och såg ut över hisnande vyer.

1IMG_9386

2IMG_9388

Vi kom över bergen till Simon’s Town och vi åt där och satt ovanför havet och Rudolf sprang nerför alla trapporna för att han hade lovat parkeringsvakten pengar, men han hann ändå inte. Ja, och vi tänkte på orättvisorna. På Afrika och också på vilket gränslöst härligt land det är. Ni anar eller anar inte.

3IMG_9397

Och så ville vi se de märkliga afrikanska pingvinerna. Vi talade med en pingvinkännare vid ett stängsel om hur pingvinerna behöver torka fjäderdräkten till kvällen. Och sedan gick vi en lång väg längs kusten och såg gång på gång pingviner som låg eller stod dekorativt i landskapet.

4 IMG_9429 kopia

Men bäst av allt var klippdassarna, dessa små pälsklädd elefantsläktingar. En av dem sprang utmanande längs gångvägen. Fast det härligaste var när vi fann de fyra klippdassungarna liggande vilande på rad i sanden. Kan det finnas något bättre?

5IMG_9430

Kommentera