Från Portobello till Pallocchio

Livet är just nu för tätt och rikt för att jag ska kunna hitta någon lite vidare skrivlucka, så det får bli lite egensinnigt och fragmentariskt – fast när är det å andra sidan inte det? Jaja, igår var vi i alla fall i Portobello och vältrade oss i det underbara havet där och jag snorklade för kanske första gången i mitt liv. Egentligen ville jag inte men Teresa talade så övertygande till mig och nästan lika suggestivt som när hon talar om nuragherna, så jag såg det som omöjligt att inte följa hennes råd. Och nu är jag fast i den undre havsvärlden för jag har simmat över de bergiga undervattenslandskapen bland fiskarna och till och med upplevt en kameleontisk bläckfisk visa upp sina konster. Världen där nere påminner mig om hur det var före födelsen och den berättar om världsrymden och evigheten, nej, detta går inte att motsäga. När kvällen kom gick Alex och jag längs havet i väntan på att Federico och Marc skulle komma tillbaka från en fisketur av det vildare slaget.

bild1-80

Och solen gick ner över bukten och klippformationerna och husen som nästan osynliga är instuckna bland dem. Solgatan sträckte sig ända till eller från horisonten. Detta guld!

bild2-80

Vi såg också bort mot Korsikas höga taggiga silhuett i fjärran, men ändå ganska nära.

bild3-80

Sedan blev kvällen full av brådska, eftersom vi, när vi gav oss av, redan var en timme sena till en stor familjemiddag som sedan rann långt in mot morgonen, men den orkar jag inte berätta om nu, för jag har ännu inte smält alla läckerheterna eller förstått det mirakel jag varit del i.

I stället vänder jag blicken inåt huset här och visar Alex hägnade tvätt på den ena balkongen eller terrassen medan de omgivande bergen speglar sig i fönstren.

bild4-80

Och så vill jag låta er se Pallocchio, huskatten och kungen med de bollrunda ögonen. I trädgården bor alltså många andra katter – och sköldpaddor – men det är bara Pallocchio som verkligen har tillträde till de inre rummen. Han regerar där på ett hemlighetsfullt sätt, mild och lurig. Han vet så mycket. Och Federico kommer naturligtvis inte långt med sitt övertalningsförsök här på bilden.

bild5-80

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *