Ljusmörker

Mörkret faller tidigt nu. Värmen gör att jag påminns om andra och sydligare platser försänkta i vintermörker. Men jag är ju just här och det blir väl kallare. Jag tittar på vinternattsdekorationerna och tycker som vanligt att de i Zrinjevac är vackrast. Bilden gör dem ingen rättvisa. Trädens ljusstrumpor ser ut som arga taggiga märlor här, men i verkligheten – och i drömmen – är alltsammans helt annorlunda.

bild1-43

Och fortsätter jag ner mot Glavni kolodvor och stannar upp strax före konstisbanans tingel-tangel och riktar blicken snett bakåt, så ser Umjetnički paviljon ut som ett sagoslott som bjuder på ändlösa ljuskaskader med himlamörkret som bakgrund.

bild2-43

Något att ta spjärn emot inför språnget mot de första vårtecknen…

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *