Korvsjön – Svansjön

Bundek är så vitt jag har förstått en korvsjö som knoppats av från en av Savas meandrar – det har jag pratat om här förr. Jarun och Savica är då också korvsjöar. Bundek och Jarun har städats upp och rensats och gjorts till badsjöar för människorna i staden. Jag har närmast till Bundek, så jag badar oftare där än i Jarun, fastän Jarun är mycket större och attraktivare. Men Bundek har sin charm med dungar av höga popplar och lönnar och så alla grillplatserna och kaféerna. Och den har sitt djurliv: fiskarna under vattenytan och änder och svanar uppe på ytan. Igår blev Bundek till Svansjön. En flock svanar simmade lätt väsande runt från vik till vik, de verkade inspektera något. Jag höll mig lite undan för dem och simmade inte just när de var i min vik, men de flesta andra människor verkade ta svanarna med ro. Ja, en man och en kvinna satt länge länge och matade svanflocken med brödbitar. När jag var ute och simmade såg jag små svanfjun studsa på vattenytan och jag hittade vita dun både i håret och handduken när jag kom hem.

bild1-23

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *