Beta och hennes matte

Beta är en liten fet svart hund med korta ben och vaggande gång och mer energi än man först anar. Jag vet inte hur gammal hon är, men kanske är hon jämnårig med Londi eller till och med lite äldre. Hon bor i ett rosa hus som på sommaren har höga bananplantor i den lilla trädgården mot gatan. Beta har en ägare – eller hon äger en matte – som är ganska lik henne själv, en bastant tant med täta gråa lockar, långa mörka kjolar, tjocka svarta strumpor och grova skor. Denna tant fejar och putsar gärna, om hon inte sitter bredbent på en stol i solen och låter dagen vagga förbi.

bild-6

Här ligger Beta mitt på Lopudska, det är hennes gata. Hon vilar och solar och bevakar sin värld. Både Londi och jag vet våra platser när vi går förbi här.

4 kommentarer till “Beta och hennes matte”

  1. Å, så underbart!!! Rena energikicken att läsa dina inlägg.
    Här kommer nu äntligen värmen. Gud, så skönt!

  2. Tack! Men vem är du, o, sweet song? Känner jag dig kanske? Jag förstår inte alltid alla förklädnader.

  3. Jag hade absolut inte klätt ut mig. Skrev en kommentar och förvånades över dess skepnad i din blogg.
    Undrar just om det går bättre nu?

  4. Hej Marlena – fattade sedan att det var du, men först hade jag lite bråttom och glömde att tänka. Inte det sämsta att förvandlas till o, sweet song, tycker jag.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *