Där disciplin och vegeterande möts

Jag vet inte om ni har varit med om sådant här också. Här följer några tankar från igår kväll:

Nyss upptäckte jag att en recension jag ska skriva måste vara inskickad senast ikväll. I stället för att känna mig stressad och oroad för att kanske inte hinna eller hitta tid för detta, tänkte jag lugnt: Jaha, om den måste vara inskickad ikväll, då kommer den att vara det. Jag behöver inte slåss med mig själv eller kämpa mot anfall av lättja, inget ”det är ju fredag kväll…” kan ha någon giltighet, nej, eftersom det måste göras, så blir det gjort. Jag behöver bara ”ställa mig i arbetsbåset” och jag kommer att göra det av mig själv.

Kanske är detta den punkt på disciplincirkeln där disciplin och ansvarsfritt vegeterande möts.

2 kommentarer till “Där disciplin och vegeterande möts”

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *