Nytt på MojUppsats

Sedan är i fredags är den egentliga terminen här slut – nu är det tentamensperiod – och jag passar på att uppdatera MojUppsats genom att lägga in två nya texter skrivna av studenter som just avslutat sitt tredje år av svenskstudier.

Den ena texten tar avstamp i en artikel som publicerades i Axess under våren och den handlar om människans förhållande till den moderna tekniken. ”Vilka är vi egentligen? – kommentar till Annika Borgs text i Axess 2014:3” är rubriken och skribenten heter Sandra Ljubas.

Den andra kortuppsatsen handlar om skolans situation i Sverige och Kroatien. Delvis är texten en kommenterande redovisning av innehållet i en artikel av Maciej Zaremba i Dagens Nyheter från våren som gick. Titeln lyder ”Hur kunde Sverige utarma sin lärarkår och vad är problemet med Kroatien?”. Texten är skriven av Edin Badić.

6 kommentarer till “Nytt på MojUppsats”

 1. Fina och kloka tankar, putsat språk, stolt över våra svenskstuderande, Bodil. Bara om flera skulle se upp till dem

 2. Ja, Zvonko, jag tror faktiskt att många av svenskstudenterna i Zagreb hör till den absoluta toppen bland dem som läser svenska som främmande språk i världen.

 3. Jag inte bara tror, jag är övertygad om att det är så, Bodil.
  Här just nu fruktansvärda åskväder.

 4. Jag läste uppsatserna så fort de kom och blev återigen djupt imponerad. (Får Sandra Ljubas se min kommentar på hennes (?) text?) Det är något trösterikt i att möta människor som företar sig något svårt och meningsfullt och dessutom lyckas.

 5. Bengt, jag tittade efter din kommentar under Sandras text, men jag kan inte hitta den. Kan du se den? (Det här tekniska dricker mitt blod ibland.)

  Mitt arbete här är mycket privilegierat.

  (Äsch nu såg jag att man måste moderera kommentarerna. Så, hoppas den syns nu. Och jag ska säga till Sandra att den finns där.)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *