Natt vid Canal Grande

Och så kom vi till Trieste någon gång i kvällningen. Bilen parkerades på en säker plats vid Via del Lazzaretto Vecchio – parcheggio libero dessutom. Skulle vi leta efter ett rum för natten? Eller skulle vi bara gå in i staden och äta och dricka och se vad som fanns att se just denna kväll? Vi bestämde oss efter en kort stunds vagt och närmast låtsat rumsletande för det senare. Vi åt och drack och löste händelsevis vårt "problem" (men mer om detta imorgon) och så gav vi oss in i stadens aftonhjärta. Vi gick över Ponterosso, snuddade vid James Joyce, där han för alltid går med en bok under armen, och så slog vi oss ned vid ett bord invid Canal Grande och såg ner i dess vattenspegel och upplevde var vi var.

Nej, jag saknar nog ingenting här i Zagreb utom möjligen just detta, att kunna gå till Canal Grande om kvällen.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *