Vandringsdag

Igår var en vandringsdag, den första riktiga på länge. Det gäller att passa på nu innan sommaren ramlar in med full kraft. Vi gick upp på Medvednica och följde en välbekant vandringsväg genom bokskogens skira grönska.


Londi ser ibland lite ensam ut, när inte Buba vandrar med oss längre


Steph och Londi

Målet för vandringen var ”Runolist” (som betyder ”Edelweiß”). Där slog vi oss ner runt ett bord på varsin stubbe och packade upp våra smörgåsar och annat gott. Londi la sig på skuggsidan och väntade på det som skulle falla ner. Vi köpte öl, kaffe och lite annat i serveringen.

Efter en glad måltid bar det sedan av nerför igen.


Draženka, Predi och Steph

Och så var vi vid bergets fot igen och blickade in i de blommande trädgårdarna på dess nedersta utlöpare.

4 kommentarer till “Vandringsdag”

 1. Det ser så härligt ut! Här hemma (Sydsverige) går våren alldeles för långsamt i år. Några dagar kan vara rätt sköna, men det växlar hela tiden med regn, blåst och svala nätter. Närmsta nio dygnen ser det inte ut som om vi kommer lite över 10°C mer än ett par av dagarna.

 2. Liten väderleksrapport härifrån också då: Här blev det sommar i ett slag för en dryg vecka sedan (tror jag det var) och nu verkar det inte kunna vända längre. Lindarna har börjat veckla ut sina blad i parken här nedanför och om någon dag ska temperaturen krypa över 25°.

 3. En hälsning på vårens egen dag – Valborgsmässoafton.

  Fina bokskogar! I fredags var jag med om en vandringsdag. Vi gick från Lund till Dalby via bland annat Billeberg och Dalby Söderskog. Fin bokskog där också även om den ännu inte slagit ut.

  Om ett par veckor ser Matildas backe vid Bjärlången i Bjärnum exakt ut som dina grönskande bokskogar.

  Gillade också det svarta trähuset. Det utskjutande taket påminner om ett palats i Rom.

 4. Tack Per,
  en majhälsning till dig! Ja, Runolist är en trevlig byggnad. Idag gav sig vandringsgänget upp på berget igen, men jag tackade nej, eftersom det blir för varmt för Londi, det är redan 22° i skuggan och ska väl bli 30 på eftermiddagen, så jag vågar inte. Londi får vila här efter morgonrundan, så tar jag spårvagnen in till stan och går på fiskrestaurangen på Dolac med en väninna. Det kan också vara ett sätt att fira att vi har kommit in i maj.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *