Revir

Jag tycker om de här små oregelbundenheterna som på ett närmast organiskt sätt växer fram utmed de gråa huskropparna i kvarteren här omkring. Min senaste upptäckt är det här lilla ”reservat”.

Den tillhör dem som bor i en av lägenheterna i den mörka och vintertid antagligen kalla och fuktiga bottenvåningen. Fönstren är gallerförsedda som i ett fängelse, men gallren här skyddar mot intrång i stället för att hindra någons utbrytning.

Jag går nu lite närmare, så att ni kan se det hela lite bättre:

Med några stolpar och ett ståltrådsnät har människorna här skapat sig ett litet frirum att hänga tvätt i, att ställa cyklar och andra mer skrymmande ägodelar. På sommarkvällarna kommer det kanske sedan ut stolar här och möjligen får grinden stå öppen ibland – för gäster eller folk som passerar förbi…

4 kommentarer till “Revir”

  1. Hoppas att hyran är betydligt lägre i de mörka lägenheterna. Skulle vara intressant att få veta. Men kanske inte så lätt att ta reda på…

  2. Jag minns att du var lite illa berörd av de här ”källarlägenheterna”. Jag är rätt säker på att hyrorna är lägre där än högre upp, men jag vet alltså inte. En vän till mig bor i en sådan lägenhet, men hon äger den och betalar alltså ingen hyra (i Kroatien betalar man inte hyrs om man äger lägenheten man bor i).

  3. Hur tycker din vän att det är att bo där? (Längtar hon till en med mer ljusinsläpp, och utan galler?) Eller har hon vant sig, kanske.

  4. Hon är ung och har nog mycket ljus inne i sig. Hon har aldrig sagt något om det där med ljus eller små fönster. Jag var där på hennes 29-årsfest någon gång strax före jul och då var det verkligen mörkt, men hon hade en massa stearinljus. Vi var väl 18 personen och en hund (Londi) på 18 kvadrat och allt verkade ljust och glatt. En del människor kan bo så. (Inte jag, inte gärna i alla fall.)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *