Kattider

Ute är det kattider. Plötsligt tar katterna mycket mer plats och de syns och hörs långt mer än under vintern. En del ser ganska luggslitna ut efter den kalla magra tidens umbäranden, men många av dem ser ändå ut som starka vilddjur. De flesta jag träffar har inget egentligt människohem, men till deras matplatser kommer varje dag nytt att äta. Jag ser ”kattgummorna” komma och gå med sina påsar. En del av dem lever nog själva inte så mycket luxuösare. Och katterna har ett rätt stort urval av uthus att ta skydd i när det behövs.

I den här trädgården samlas ofta ganska många till hemliga eller helt öppna möten, det är svårt att avgöra. Jag vet inte om vi ser alla katterna som finns inneslutna i bilden här:

Från kattbalkongen ser livet kanske annorlunda ut. Katterna där har överblick över tillvaron och verkar också värdesätta och förstå sig på detta. Men hur är det? Kommer de någonsin ut från sin balkong med vidhängande lägenhet? Är de kanske innekatter, där de ligger och ser så oberoende ut på sin balkongkarm?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *