Protestival i Ljubljana

Plötsligt i förrgår stängdes mitt internet av för att min hyrsevärd inte betalat räkning till telefonbolaget (mina räkningar går alltså via hyresvärden) och jag fick min internetmun tilltäppt. Nå, nu funkar det igen, men inte perfekt, så jag skyndar mig att slänga in detta:

I Slovenien genomfördes stora demonstationer den 21 december. 12 000 eller fler i Ljubljana, några tusen i Maribor och folk gick ut på gatorna i ett tiotal andra städer i landet. Demonstranterna använde inget våld alls, inte en fönsterruta krossades i Ljubljana, men trots detta hade regeringen satt in kravallpolis.

Igår var det då dags för Protestival i Ljubljana, en fantasifull, kreativ och vacker manifestation mot de rådande förhållandena i landet.


(lånat foto)

Även för den som inte förstår slovenska (själv förstår jag bara brottstycken och behöver egentligen få allt förklarat för mig), kan de här länkarna med ge en föreställning om vad som pågår och om värdigheten hos dem som deltar.

Protestival pred parlamentom

Protestival s pesmimi zazibal prestolnico

En video till: Protestniki izžvižgali politike

2 kommentarer till “Protestival i Ljubljana”

  1. Jag har sällan sett en så vacker och fridfull bild av en demonstration.
    Vilken tur att du fick tillbaka ditt internet.

    God Jul, Bodil.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *