En dag på Krk igen

Inte så långt ifrån Omišalj finns en stor fri strand utan barer, parasollrader och hundförbud. Jag ”hittade” den när jag var på Krk med Alexandra och Michele för några veckor sedan. Igår återvände jag dit med Draženka, Londi och Buba. Uppifrån vägen ser det hela ganska oattraktivt ut med grustag och stenbrott och andra halvindustriella verksamheter alldeles i närheten, men när man väl är där, så känner man att man kommit till det man sökte. Vill man kan man naturligtvis ta med sig ett parasoll dit, men egentligen behövs det inte för det finns dungar av träd och buskar där man hämta skugga:


hundarna i dungen efter första doppet

Det var ganska mycket folk där, men stranden är så vidsträckt att man kan bre ut sig utan att sitta på varandra:

Draženka simmar nästan över till buktens andra strand:

Framåt eftermiddagens slut bröt vi upp från vårt första ”läger” och följde vikens hela böjning bort förbi det lilla kapellet och magasinet (eller vad det är för en byggnad) och så slog vi oss ner på andra sidan:

Och så simmade vi omkring där nedanför också eller så satt eller låg vi nere vid vattnet:”magasinet” och kapellet

Vi stannade på Krk ända tills strax före solnedgången:

Kommentera