Zima

Nu har snön kommit hit till Zagreb också, inte mycket men då och då yr det till en stund. Med snön har det blivit lite varmare, kölden är inte längre så bitande utan liksom inlindad i det där pudriga vita. Jag prövar mina fraser och ord från tiden då den allra första snön föll här. ”Pada snijeg”, säger jag viktigt och pudelklokt och folk omkring mig bejakar detta, ”da, da”, det snöar. Någon gång tittar jag ut över snötäcket och säger tankfullt ”zima” och det går inte att förneka detta heller, visst är det vinter.

Londi och jag vintergår längs Vukovarska i den tidiga morgonstunden.

PS Salongen går till vintervila.

2 kommentarer till “Zima”

  1. ”Viktigt och pudelklokt” *s*

    Vilket underbart inlägg att glädjas åt en söndagsmorgon. Här vräker snön ner och jag har en lång bilresa framför mig.
    Jag önskar dig en fin 4:e Advent, Bodil.

  2. Tack Marlena,
    Londi och jag har varit och adventspromenerat i Gornji grad – sol på snö, men ganska kallt igen. Hoppas bilresan blir bra.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *