Den armeniska kyldryckens dagar

Den här sommaren har till min glädje bjudit på många den armeniska kyldryckens dagar:

Armenisk kyldryck

en tredjedel yoghurt
två tredjedelar vatten
en bunt myntabland
salt efter behov och behag

Blanda yoghurt och vatten i någon trevlig kanna. Riv itu myntabladen och släpp i dem. Kasta in saltet. Rör om och häll upp i glas. Drick!

9 kommentarer till “Den armeniska kyldryckens dagar”

  1. Vilken jättesöt liten kanna! Var kommer den ifrån?
    (Jag ser exakt var den står i förhållande till platsen du fotograferade på.)

  2. Det är kanske något fel på min webläsare, men i ps skulle det finnas länk till bild på samma kanna ur en annan vinkel, och Laura tackar för den. Tänk, jag kan då inte se någon bild. Ligger den gömd någonstans???

  3. Nej, Thomas det är inget fel på din webläsare. Det här är den andra bilden. Den första tog jag bort, men jag kan sätta in den underst, så blir det inte så konstigt.

  4. Då förstår jag! Tack för förklaringen, den gjorde min förvirring i tillvaron aningen mindre. Och tack också för ditt bidrag om Herta Müller i min blogg idag.

  5. Armenisk? Det är många länder som försöker monopolisera den drycken – har jag märkt…

  6. I och för sig tycker jag ”armenisk kyldryck” låter fint, men jag förstår att även andra kan ha kommit på att blanda dessa enkla ingredienser. God är den – jag tar mig en slurk just nu, även om vädret idag inte pockar på någon kyldryck. Här får du ett fyllt glas genom rutan:

Kommentera