Skogsliv…

Igår eftermiddag gick Londi och jag genom skogen till vår backe mittemot rävlyan, där vi brukar sitta och spionera på rävungarna. Jag hade tänkt att vi skulle slå oss ner där en stund igen, men strax innan vi kommit fram till vår plats fick vi syn på ett mycket större djurhuvud mellan björkarna och ett par stora öron som var riktade åt vårt håll:

Och strax såg vi ett huvud till. Jag anar att älgkon kalvat och drivit bort fjolårskalvarna och de strövar nu omkring på egen hand och vet inte riktigt vart. Utan att skynda sig nämnvärt klev de så sin väg bland lövträden bort mot granskogen. Jag försökte fånga deras ”ordnade flykt”, men lyckades väl inte något vidare. Sudd igen.

Då och då stannade de upp och vände sig om, för de är minsann också intresserade av vad som rör sig i markerna. Tittar ni noga så ser ni båda två här inne bland granstammarna. Ja, den ena ser man bara den magra bakdelen av:

En stund senare skuttade ett annat djur, ett rådjur, in på "samma scen" och försvann sedan under höga rop. Kanske har hon ungar i närheten och försökte dra uppmärksamheten ifrån dem.

Londi och jag slog en vid lov runt jordkällaren och där på framsidan såg vi äntligen en av rävungarna:

Och i källaröppningen syntes strax ett litet rävansikte till:

Londi satt helt stilla på sin plats under enarna och drog in lukterna i sin svarta nos.

5 kommentarer till “Skogsliv…”

  1. Ja, Londi är en riktig hundkloka.

    Förresten börjar jag se skillnad på rävungarna nu. Och jag blir mer och mer övertygad om att de bara är två. Den ena är lite framfusigare – det är den som syns ordentligt på bilderna här – och den har mer vitt i ansiktet, medan den andra alltid håller sig lite i bakgrunden. Den är nästan helt rävröd i ansiktet. Det finns bilder ”längre bak” där man kan se det.

  2. Det blir nog ingen tävling. En märklig sak är att när jag nu tittar igenom bilderna – alltså också de bilder som inte är med här – så upptäcker jag djur som jag inte såg när jag tog bilderna.

Kommentera