Julia Romanowska: Fernando Pessoa

Just nu går livet i höga vågor här och imorgon åker jag till Stockholm för att besöka Julia Romanowskas litterära salong. Temat är Fernando Pessoa och hans fyra lyriska röster. Lite utmanande – mot mig själv – lägger jag ut en dikt på originalspråk som jag inte förstår helt och hållet – ännu i alla fall:

Basta pensar em sentir
Para sentir em pensar.
Meu coração faz sorrir
Meu coração a chorar.
Depois de  parar de andar,
Depois de ficar e ir,
Hei de ser quem vai chegar
Para ser quem quer partir.
Viver é não conseguir.

Någon gång i mitten av kommande vecka är jag tillbaka här under pausträdet igen.
 

2 kommentarer till “Julia Romanowska: Fernando Pessoa”

  1. Vackert! Hoppas besöket i Stockholm och på Romanowskas litterära salong blir mycket givande och intressant. Allt gott!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *