Lek med sloj och slöja

Läste lite toalettpappersreklam: toaletni papir troslojni s mirisom breskve, treskiktstoalettpapper med persikodoft. Jag lämnar persikodoften därhän även om jag har mina invändningar mot parfymerat toapapper. Jag är intresserad av ordet ”sloj” som betyder skikt eller lager. Och jag tänker på ”slöja”; är inte en slöja ett tunt skikt av något, ett tygskikt? Jag har tittat i Hellquists ordbok men ingen förbindelse mellan ”slöja” och ”sloj” står att finna där, så vet ni, jag skapar den själv, naturligtvis med er tillåtelse och möjligen bara tillfälligt. Slöja och sloj är syster och bror sedan urminnes tiden, eller hur?

bild2-54

En bild ska man väl ha? Jag tar den här, lite beslöjad väl? Sloj.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *