Molo Audace – nytt perspektiv

Molo Audace kan man inte hoppa över när man besöker Trieste. För det mesta låter jag blicken löpa horisontellt ut över piren och havet, men den här gången kom jag, påverkad av Federico, att titta ner i vattnet en hel del också. Jag vet inte om Federico sökte något särskilt, men han stannade upp gång på gång kastade långa blickar ner i djupet.

bild1-6

Alexandra och Federico

Alex och jag kom därför också att se ner genom vattnens lager mycket mer än vi annars gjort. Men det blev förstås ändå Federico som upptäckte la medusa, maneten. Någon meter från kajen rörde den mäktiga maneten sig i riktning mot vågorna, beslutsamt såg det ut som. Jag har aldrig sett en så stor manet förr. Orange var den, med lila spets längs kanten och under ”huvudkjolen” vällde underkjolarna fram i rika ryschvåder. Ett sagodjur med svepande kjolar.

bild2-6

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *