MojUppsats – fem texter från kursen Kulturk(r)amp

I dessa dagar av oro och kamp för svenskämnets överlevnad internationellt vill jag peka på fem studenttexter av rang från kursen Kulturk(r)amp här i Zagreb, en kurs som vill vara en kamp mot det tillstånd av kramp som kulturen tvingats in i på många håll. Texterna har just publicerats på bloggen MojUppsats. Min förhoppning är att dessa texter ska vara till glädje för alla läsare och att de ska mana till eftertanke hos dem som har makt att bestämma.

Analys av ”Låt den rätte komma in” – Eli som en modern Tintomara Dorotea Đurić

martial arts/borilačka vještina/kampsport Dominik Tujmer

Masskultur gestaltar en begränsande världsbild Elena Rajsz

Vad var det som gick fel? Romana Babić

Kroatiska flaggskepp med Vergilius ombord Helena Dobrosavljević

2 kommentarer till “MojUppsats – fem texter från kursen Kulturk(r)amp”

  1. Jag har skrivit det förut och kan bara upprepa: jag är djupt imponerad! Jag har hittills läst 3 av de nya uppsatserna och speciellt Đurić och Dobrosavljević tycker jag var väldigt bra. Det gäller då inte bar deras förmåga att uttrycka sig på ett främmande språk utan framför allt innehållet. Jämförelsen mellan Eli och Tintomara t.ex. var suverän – kunde ha passat som understreckare eller något.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *