Babylon Café

Babylon Café. Det blev ganska babyloniskt där nere i källaren under Kino Grić igår kväll. Vid de olika borden talades det portugisiska, italienska, engelska, ungerska och kroatiska och kanske lite kinesiska. Ryskan och och svenskan låg lågt och jag hade med avsikt ingen svensk flagga med mig för jag hoppades få prata lite kroatiska under den fantastiska Majas ledning. Det fick jag också, men det rann ut i sanden ganska fort för vid bordet med den slovakiska flaggan satt efter en stund en japanska (Hazuki), en slovak (Peter, det är han som tog bilden innan alla satte sig), en engelsk globetrotter, en kroatiska (Maja) och jag och då blev det till sist mest engelska. Flera av oss drack ett gott montenegrinskt öl och vi pratade om snus och rökförbud (röken tätnade efter ett tag), om det albanska språket och klimatets inverkan på oss människor. Och annat förstås – jag kan ju inte berätta allt.

Nästa gång ska jag ha svensk flagga på bordet, lovar. Och jag ska säga till i förväg. I alla fall blir det om ungefär en månad.

Ett svar på ”Babylon Café”

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *