Vår kineski restoran

I ena hörnet av ”parken” här under vårt fönster finns en liten kinesisk restaurang. Den är mycket anspråkslös, men bjuder på rena fina rätter till rätt pris och sitter man ute så blommar rosorna omkring en, i alla fall vid den här tiden på året. Tidvis verkar den knappast ha några gäster (utom sådan som kommer och hämtar mat), men vissa sommarkvällar är hela uteplatsen full och man hör sorlet långt in i natten. Ja, och så finns det de där slovakiska – och ibland även tjeckiska – bussarna som kommer med kinesiska gäster i massor på en gång och för några timmar gör ena hörnet av parken kinesiskt.

Igår kväll satt jag där med Daniela och Londi och åt och drack och pratade under parasollerna och firade en stillsam första maj.


småhundar i väntan på matte och hämtmat

Vi satt där tills himlen sprack och blixtarna dränkte in vårt mikrokosmos i ett brutalt ljus. Vi räknade till ”ett” mellan blixt och åska.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *