Canal Grande som ett avsked från Trieste

Jag är nu sedan dagar tillbaka i Zagreb, så det kan kanske vara dags att också i tanken lämna Trieste och till det behövs det några avskedsbilder. Jag väljer två från Canal Grande.

Piazza Ponterosso med ett litet hörn av Ponte Rosso, där ju James Joyce för alltid går, fast vi inte ser honom i just den här bilden:

Och en spegling i vattnet av den serbisk-ortodoxa kyrkan, tempio di San Spiridione:

3 kommentarer till “Canal Grande som ett avsked från Trieste”

  1. Tack Bodil för all intressant info och bilder fr Trieste. Behöver snart inte åka dit!
    Nu över till något helt annat: http://www.zeit.de/reisen/2013-09/alpen-
    norditalien-friaul-sauris har en intressant artikel om just nord-östra Italien . Jag tror du har varit där – oxå!

  2. Hej Christer,
    jag känner allt igen dig från förr, vet att du dyker upp här ibland. Jag har varit i Sauris/Zahre men det måste ha varit innan jag började skriva här. Jag tycker mig minnas en affär som heter Wolf där, en affär för torkad skinka och olika korvsorter. Och så minns jag ett slags hit-och-dit-krånglande mellan italienskan och en underlig mycket svårbegriplig sorts tyska.

Kommentarer är stängda.