Lübeck, vårt ankare

Det vackra julivädret och närheten eller närmandet till havet gjorde att trängseln på tågen stegrade sig nästan till obegriplighet från och med Uelzen (med sin Hundertwasserbahnhof). Människor, cyklar, bagage överallt och hela tiden fler och mer… och så Londi och jag. Vid varje station måste alla ut för att man skulle kunna stuva om vagnarnas innehåll så tätt och slätt som möjligt. När vi till sist steg av i Lübeck var vi helt mörbultade, så jag slog till med ett ganska dyrt och absolut bekvämt beläget hotell en minut från stationen. ”För stationsbänken i Dresden la vi inte ut en cent, så det jämnar ut sig”, tänkte jag och återställde därmed jämnvikten på mer än ett sätt. Lübeck är vår stad, vi bor alltid här på våra europeiska resor, vi går på ett speciellt sätt i grönskan under hängande brännässlor längs Trave, vi sneddar över Lindenplatz och tänker på Tonio Kröger (jag i alla fall), vi slinker genom Holstentor och ibland går vi också in i stan mer på riktigt, men inte den här gången.

Holstentor i eftermiddagssol, kring den tjugonde juli:

Trappgavlar vid Obertrave i samma ljus:

Motsatta sidan när solen sjunkit något:

En Jever för mig – ja, jag vet att det är frisiskt, men det passar:

Londi vid Trave morgonen därpå:

≈≈≈

PS Jag försvinner för några dagar igen, men sedan kommer jag sannolikt att vara här på ett mer stabilt sätt.

2 kommentarer till “Lübeck, vårt ankare”

  1. Londi ser nästan ut som om hon sjunger Toscas bön eller Isoldes Liebestod, men det gör hon väl inte?

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *