Räcker till en fika

Igår kom det ett stort gult kuvert hit från AMF (”För framtiden.” kantänka!) med den här osannolika påskriften:

Tack, kära sparare! –Vi bjuder på goda råd. Och fika. Men vad händer med pengarna jag, ”kära sparare”, har satt in? Har de försvunnit? Räcker de alltså bara till en fika nu? Fast hit till Zagreb lär inte AMF komma med något kaffe… Och goda råd? Sy in pengarna i madrassen nästa gång…

8 kommentarer till “Räcker till en fika”

  1. Här hemma har vi genom media fått veta att den halvstatliga Nordea-banken lurat skjortan av sina kunder. Så det där med madrassen verkar vara ett tänkbart alternativ.

  2. Nordea har alltid verkat skumt på mig – kunderna får väl be denna institution om en fika då. Och låt oss alla tiga om vad vi stoppar i madrassen.

  3. ”Det orange kuvertet” skickas ju ut en gång om året för att man ska se hur mycket man ska få i pension. Summan är symbolisk, kanske ett dåligt skämt för alla födda efter 1952, som tydligen är något slags ”avbrottsår”. Kanske är det de utskällda 40-talisterna som sett om sitt hus och tryggat sin ålderdom ekonomiskt och så blev det ingenting över till oss andra. Jag vet inte, men det där med madrassen låter knöligt. Får väl fortsätta spara guldpengar i spargrisen från Hjo. ”Kappsäck full med pengar är det också bra att ha,” som hon sjunger Pippi Långstrump.

  4. Premieobligationer. Tips!
    Det oranga kuvertet innebär ingen som helst champagne för mig heller. Men vi kan fika tillsammans efter pensionen 🙂

  5. Också jag fick det blekgula kuvertet idag med erbjudande om fika. Vi kan nog bli en ganska stor fikagrupp. 🙂

Kommentera