Ekorrliv

Jag är en ekorre eller i alla fall en plockande varelse och här i mina kvarter i Sigečica finns det mycket gott i träden och på marken under den vackra årstiden. I början av sommaren sträckte jag upp händerna bland klarbärsträdens grenar och lite längre fram i sommaren var det små gula plommon som lockade till plock.

Nu är druvorna mogna i bersåerna och trädgårdarna här omkring. Många druvklasar hänger ut över gatan och då är det svårt att inte åtminstone ibland nypa av en druva eller två. Det här faller förstås inom begreppet ”palla”, fast ”palla druvor” låter ovant.

Efter en blåsig natt ligger det ofta små blåa druvor på trottoaren och då är de väl allas.


ni ser hur perfekt runda de här druvorna är

Och kanske ännu bättre: nu är början av valnötternas långa tid. Vid varje Londi-runda när det inte är mörkt samlar jag på mig en näve eller två. De flesta äter jag direkt och knäcker dem mellan tänderna eller med foten mot gatan, men ett par tar jag med mig hem varje gång.

Londi ägnar sig åt annat samlande. Hon plockar bröd i buskarna.

3 kommentarer till “Ekorrliv”

  1. Härligt. Palla på du. Men – inte knäcka nötter med tänderna, Bodil, det kan bli dyra nötter. Ta en sten, det gör till och med babianerna.

  2. Tack för omtanken om mina tänder eller min ekonomi! Med tänderna knäcker jag bara sådana där lättknäckta nötter. Man känner efter lite och sviktar det då så kan man klämma till lite lätt och vips är nöten öppen!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *