Ett Bukowskicitat

Rudolf och jag har pratat mycket de här dagarna under våra stadsvandringar med Londi eller här hemma på Hvarska på kvällarna.

Igår kväll pratade vi om vad vi läser och strax innan vi gick och la oss plockade han fram ett anteckningsblad med citat av Charles Bukowski. Jag skrev av ett av dem:

”I think, though, that you have a bit of the coward in you."
”Yes, I do. A coward is a man who can forsee the future. A brave man is almost always without imagination.”

6 kommentarer till “Ett Bukowskicitat”

 1. Stilig grabb, din son, Bodil och en väldigt vacker välkomponerad bild. Men säg mig, vem är det som syns på hans tröja?

 2. Idag hörde jag för första gången kroatiska talas. Våra nyhetssändningar rapporterar ständigt om händelserna i Zagreb.
  Tar du bilder, Bodil?

 3. Marlena,
  vem som syns på tröjan får jag fråga när han kommer hem från en fest han blev bjuden till av några av mina studenter ikväll.

  Ja, Per, det är din favoritgata här, tror jag bestämt.

  Tillbaka till Marlena: Jag blev varnad för att åka in till Trg bana Jelačića nu i samband med att de här krigsförbrytarna dömts. Det kunde finnas människor som tappar kontrollen där. Så, nej, jag har inte tagit några bilder där. (Jag var på konstutställning i stället.)

 4. Jag gillar det där Bukowski-citatet, även om jag har lite svårt för C.B. Det finns ett annat citat som säger ungefär samma sak, eller det är en låttitel, av Broder Daniel (BD):
  ”Happy People Never Fantasize”.

Kommentera