Krk på Krk

Jag avstår från att försöka mig på att närmare kommentera demonstrationerna här i Zagreb, eftersom jag inte lyckats reda ut hur de tre disparata demonstrantgrupperingarna – facebookgruppens ungdomar, krigsveteranerna (delvis falska sådana?) och Bad Blue Boys (ett slags idrottshuliganer, om jag fattat det rätt) – förhåller sig till varandra. En del säger att man främst demonstrerar mot regeringskretsarnas korruption. Nå, jag vänder i stället blicken mot ett stycke väg av förra veckans lilla resa till havet.

Kraljevica blev vårt basläger och därifrån gjorde vi en utfärd till ön Krk, som enligt uppgift är den näststörsta i Adriatiska havet. Lättast tar man sig dit via en bro strax söder om Kraljevica. Från bron ser ön ut som ett månlandskap och inlandet har också ett slags månkaratär, men längs kusterna finns många vackra små städer och byar. Vi tillbringade några timmar i huvudorten Krk, promenerade i gränderna, besökte ett fint kafé, där vi åt var sin underbar kremšnita, ja Londi fick bara en smakbit… och så tittade vi ut över havet.

3 kommentarer till “Krk på Krk”

Kommentera